sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kalan savustaminen kaasugrillissä - Resepti

Valmistusaika: n. 60min

Hardis:
3-polttimoinen grilli (itsellä Weber Q 220).
Smoker Box (itsellä Weber Style Universal Smoker Box).
Valmis kala. Mukaan eksynyt putkihauki

Aineet:
Purujen kostukkeeksi: Vettä, olutta, viiniä tai siideriä
Foliota.
Savustettava kala.
Karkeaa merisuolaa.

Valmistus:
Täytä Smoker Box puruilla ja kaada kostuketta puruihin. Anna imeytyä noin 30-60 min. Perussääntönä tässä, että mitä pidempään uitat puruja, niin sitä pidempään saa savustus kestää. Toisaalta purut antavat savut pihalle nopeammin, mitä kuivempia ovat.

Purujen imiessä nestettä, voidaan valmistella kala. Suolista kala, jos et ole jo tehnyt. Pään voi poistaa jos haluaa ja kalaa ei tarvitse suomustaa. Vedä viilto mahan puolelta aina pyrstöön asti. Tee myös pitkä viilto selkään, niin että veitsi koskettaa selkärankaa viillon ajan. Suolaa kala huolellisesti, eli suolaa joka viiltoon ja avattuun vatsaan + kylkeen joka jää ylöspäin.

Purujen ollessa valmis, kaada nesteet pois ja pistä sokeripalat purujen päälle. Grilli tulille (täysille), niin että keskipoltin pidetään sammutettuna. Laita Smoker Box ritilälle liekin päälle ja odottele, että savu alkaa nousta. Tässä voi kestää jopa 30 min.
Hetki ennen savustuksen aloittamista.
Kun savua alkaa nousemaan, niin kala folion päälle aivan keskelle grilliä, jolloin sammutettu poltin on kalan alla. Luukku kiinni. Itse pyrin pitämään lämmön 200 ja 250 asteen välissä. Venataan 30 min ja herkku on valmis. Lisukkeeksi uusia perunoita ja kastikkeesi voi sitten tarjoilla vaikka Tartar-kastiketta. (Reseptin tarjoilen myöhemmin). 

Juomasuositus: Keisarin Luomu-olut
Ismo Approves

Ei kommentteja: